Olej kokosowy (1)

Olej kokosowy

Ładowanie
CENA: 12,00 PLN
za
szt.
Czas wysyłki: Natychmiast

Wybierz opcje

Proszę wybrać opcję!
POJEMNOŚĆ
  • Anuluj wybór
  • 100 ml
  • 500 ml
  • 900 ml
  • szt.
    Ładowanie

    produkt niedostępny w tej liczbie

    dostępna ilość:

    dodano produkt

    przejdź do koszyka

    NASZ OLEJ KOKOSOWY TŁOCZONY NA ZIMNO NIERAFINOWANY = ZDROWIE I URODA

    Nasz surowy olej kokosowy ma wszelkie cechy oleju dziewiczego.

     

    Dokładnie wczytaj się w tekst zanim wydasz opinię. Jak na stronie głównej cyt.:''Szanujemy siebie i nie zapominamy o szacunku dla innych."  Na zaufanie pracuje się stale. A łatwo je stracić. Jako właściciel firmy zapewniam, że jest to produkt najwyższej jakości. Nie jest to olej bio czy eko. Na pewno jest to olej, który zadowoli podniebienie najbardziej wymagającego SMAKOSZA. Jeżeli szukasz do swojej diety produktów wysokiej jakości w dobrej cenie, to miło mi ciebie gościć na mojej stronie. Nie wierzysz w moją szczerość? Zamów 100ml oleju do kolejnego zakupu. Ja nie powstydzę się swojej jakości.

    Uważam, że olej kokosowy jest jednym z najlepszych olejów roślinnych na świecie.

    A dlaczego mam takie przekonanie?

    Po pierwsze: Olej kokosowy można używać na zimno. Spożycie bezpośrednie, smarowanie pieczywa itp.

    Po drugie: Olej kokosowy można używać na ciepło. Smażenie, gotowanie, pieczenie itp.

    Po trzecie: Ja olej kokosowy skutecznie używam jako krem do ciała, a także nakładam na włosy na chwilę przed myciem.

    Należy jednak pamiętać, że olej kokosowy musi być wytłoczony z surowca świeżego, bez pleśni, grzybów i przebarwień. Wiórki kokosowe nie mogą być wybielane, moczone w środkach chemicznych, nasączane środkami zapachowymi, a także, nie można pozyskiwać wiórki z zepsutych orzechów kokosowych. Olej kokosowy nie może być pozbawiony zapachu. Nie może być rafinowany. To musi być olej tłoczony z zachowaniem właściwego procesu technologicznego, przez co pozyskamy olej mający cechy oleju dziewiczego, tj. takiego, jaki znajduje się w zdrowym miąższu orzecha kokosowego. Mówiąc skrótem, to ma być olej "surowy".

    Czy kwasy tłuszczowe nasycone w oleju kokosowym to jest to samo, co tłuszcze pochodzenia zwierzęcego? Nie, nie jest to samo. Te tłuszcze w oleju są przyswajalne już w ustach, w połączeniu ze śliną. Do trawienia tłuszczów kokosu nie potrzeba żółci jak w przypadku tłuszczów zwierzęcych. Oczywiście, że musimy posiadać właściwe wiórki i wytłoczyć olej z zachowaniem dobrej praktyki produkcyjnej. Moje wiórki kokosowe pochodzą z Indonezji.

     

    Zapewniam, iż mój olej kokosowy nierafinowany i niefiltrowany zawiera niemal 100% nasyconych kwasów tłuszczowych. Jednak te kwasy różnią się całkowicie od nasyconych kwasów tłuszczowych pochodzenia zwierzęcego. Zawarte w miąższu kokosa trójglicerydy średniołańcuchowe (średniołańcuchowe tłuszcze nasycone, ang. MCT Medium-Chain Triglicerydes), to prawdziwie wyjątkowy rodzaj tłuszczu, który znajduje zastosowanie nie tylko w żywieniu.

     

    MCT po dostaniu się do organizmu są natychmiastowo przekształcane w energię, nie magazynując się w postaci tkanki tłuszczowej (typowe dla wielu, oponka dookoła brzucha). To dlatego olej kokosowy jest znany jako produkt wspomagający odchudzanie.

     

    Olej kokosowy uzyskiwany jest z owocu palmy kokosowej tzn. z orzecha kokosowego, zwanego na Filipinach drzewem życia.
    Z punktu widzenia botanicznego kokos nie jest orzechem ale pestkowcem.

    Tereny Filipin, Indonezji i Polinezji, to największe obszary palm kokosowych.

    Orzech kokosowy nie traci swoich zdolności do kiełkowania nawet po transportowaniu go kilka tysięcy kilometrów.
    Ta własność pozwoliła uprawianie palmy kokosowej w każdym rejonie świata z tropikalnym klimatem.

    Olej kokosowy mogą spożywać wszyscy bez wyjątku. Zawarte w nim nasycone kwasy tłuszczowe różnią się od tych zawartych w innych olejach czy tłuszczach. Procentowo najbardziej występuje w nim kwas laurynowy, taki sam, który znajduje się w mleku matki. To ten kwas po przekształceniu się w ciele osobnika w monolauryn, zapewnia noworodkowi stałą ochronę jeszcze przed

    Antybiotyk wyniszcza florę bakteryjną organizmu, a momolauryn tylko szkodliwe wirusy, bakterie i grzyby np. candidę.

     

    Olej kokosowy od firmy najmar ® to ten z najbardziej jakościowych olejów kokosowych dostępnych na rynku polskim i zagranicznym. Jego smak i jakość są wyjątkowe.


    Jakość naszego oleju jest potwierdzona badaniami labolatoryjnymi. Z otrzymanych raportów wynika jednoznacznie, że można olej od firmy najmar ® uznać za najwyższej jakości wyrób. Spożywając nasz produkt, to tak jakby spożywać świeży, zdrowy kokos.

     

    Kwas laurynowy jest wyznacznikiem jakości oleju kokosowego. Oczywiście , że taki olej kokoswy nie może być poddawany jakimkolwiek procesom rafinacji czy uwodorniania. W olejach bardzo dobrej jakości, ilość kwasu laurynowego oscyluje wokół 50%. Znając zawartość kwasu laurynowego w oleju, możemy wstępnie określić jego jakość.

    Jak to rozumieć? Posłużę się tutaj przykładem.

     

    Jakość paliwa do silników określa się liczbą oktanową. Im wyższa wartość oktanowa, tym silnik naszego pojazdu wytrzymuje większe obciążenia, równomierniej pracuje, praca jego jest długotrwała, jest zrywniejszy itp.

     

    Tak jest z naszym organizmem. A energię z oleju kokosowego otrzymujemy bez potrzeby jego trawienia (wchłania się bezpośrednio w jelitach). To oznacza, że organizm nie potrzebuje wydatkować energii itd., na trawienie oleju kokosowego.

    Im wyższa wartość kwasu laurynowego, tym uzyskujemy większą energię.

     

    Na podstawie badań laboratoryjnych oleju kokosowego firmy najmar ® stwierdzono graniczą, rzadko spotykaną ilość kwasu laurynowego.

    Raporty (pierwszy i drugi) analizy tłuszczów, wykazały w kolejności, bardzo wysokie poziomy tego najcenniejszego kwasu. Organiczny kwas laurynowy występuje w ilości ok. 50%.

    Poszczególne partie produkcyjne minimalnie mogą sie od siebie różnić wartościami procentowymi kwasów.

    - 52,1%

    49,2%

    Tutaj wspomnę o innym, również bardzo ważnym dla organizmu kwasie kaprylowym (pomocny do zwalczania candidy "Candida albicans Berkhout" – gatunek grzybów zaliczany do rzędu drożdżaków).

    Z raportów wynika: 7,17% i 8,78% objętości. Tak więc mamy niemal 60% tylko dwóch kwasów bardzo potrzebnych dla człowieka.

     

    Dla porównania ( jak wynika z raporu ), w przebadanym oleju rafinowanym zawartość tych dwóch cennych kwasów wynosi 0% (zero %).

    Czym zastąpiono te kwasy (i inne, o których nie wspominam) w rafinowanym oleju? Zapewne te "wypełniacze" nie będą nam na zdrowie.

     

    Jeżeli olej pozbawiony jest tego kwasu (z przeprowadzonej analizy tłuszczowej wynika, że go tam nie ma), to wartość odżywcza jest o wiele, wiele mniejsza (bo jakaś jest).

     

    Twierdzenie, że cyt.:"Olej kokosowy – najzdrowszy olej rafinowany na świecie"- koniec cyt., zapewne jest chybione. Wychodzi na to, iż to, co po rafinacji uzyskał człowiek, jest doskonalsze od tego co wyrosło w naturze.

    Natury nie trzeba poprawiać. Ona posiada swój system samoregulacji.

    Znane porzekadło: "medycyna leczy, a natura uzdrawia".

     

     


    Zalety oleju kokosowego:
    - największa zawartość kwasu tłuszczowego laurynowego pośród dostępnych na rynku olejów i tłuszczów,
    - podczas smażenia nie wytwarzają się szkodliwe związki, co dzieje się w takich warunkach z innymi olejami roślinnymi,
    - podobne działanie jak nasz system obronny organizmu,
    - nie zawiera szkodliwego cholesterolu, który z czasem osadza się na ściankach żył,
    - pomaga w lepszym trawieniu, wspomagając usuwanie szkodliwych bakterii w układzie pokarmowym,
    - zmniejsza też ryzyko wystąpienia choroby Alzheimera,
    - skutecznie wspomaga w zachowaniu smukłej sylwetki ciała,
    - można go spożywać na zimno, na ciepło /smarowidło, smażenie i pieczenie/,

    - nie obciąża naszego organizmu, jak to jest po zjedzeniu np. smalcu

    - jest trawiony bez udziału żółci i enzymu,                                     

    - wspomaga leczenie w candidozie,

    - niektórzy stosują go również w kosmetyce:
    - pielęgnacja włosów
    - pielęgnacja skóry
    - pielęgnacja całego ciała

    Najbardziej niedoceniony "owoc" będący w zasięgu naszej ręki.

    Dodaj opinię

    Dodaj opinię, dzięki temu również i Ty otrzymasz wiarygodną informację o produkcie

    Ładowanie